Sambal Udang Terung Belanda
Bahan:
1kg udang harimau
100g bawang besar, dipotong bulat
200g cili merah
50g bawang kecil
2 biji tomato
3 camca besar minyak masak
Garam secukup rasa
200g terung belanda
Cara membuatnya:
Udang dibersihkan kemudian digoreng dengan garam. Angkat dan ketepikan
Cili merah dikisar kasar bersama bawang kecil dan tomato. Ketepikan
Panaskan minyak di dalam periuk, masukkan bawang besar, kacau sebentar. Masukkan bahan dikisar tadi dan tumis sehingga terbit bau wangi
Masukkan garam secukup rasa, kacau sebentar. Masukkan udang dan kacau sehingga sebati. Akhir sekali masukkan terung belanda . Kacau rata sehingga masak. Angkat dan hidangkan
Thursday, September 27, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment